Fløtre

Trine Fløtre driver firma som selger strikkeoppskrifter og strikketilbehør på nett.

Hvorfor starte egen bedrift?
Jeg hadde en hobby som jeg så lett kunne bli til en liten bedrift. Jeg designet strikkeoppskrifter og hadde en god base følgere på sosiale medier og følte derfor at jeg hadde et grunnlag for oppstart. Nå driver jeg Fløtre, som selger strikkeoppskrifter og strikketilbehør på nett.

Hva har vært viktig i planleggingsfasen?
Som markedsfører kommer den delen naturlig, men den økonomiske biten ble det viktigste i planleggingen. Spesielt når jeg skulle utvikle egne produkter. Å finne rette samarbeidspartnere var også viktig, det nyttet ikke å bare lete opp noen på Alibaba. Det viste seg å være krevende.

Har du tatt etablererkurs eller fått veiledning hos Skape?
Jeg gikk på etablererkurs hos Skape i høst, det var noen nyttige dager hvor vi fikk god hjelp til å sette ting i system og finne styrker og svakheter.

Hva har vært positivt med å start bedrift?
Ved min første produktlansering av fysiske produkter ble jeg utsolgt på to dager. Det var veldig gøy, men også krevende. Alt skal jo pakkes og sendes, det skal regnskapsføres og produseres nye produkter. Jag trodde jeg hadde bedre tid på meg til å få inn mer produkter enn det jeg fikk. I tillegg har jeg hatt litt kurs og foredrag, som kanskje er det jeg syns er aller kjekkest. Det er jo selvfølgelig også stas å se alle som strikker mine oppskrifter der ute.

Har du noen gode råd til andre som går med etablerertanker?
Markedsfør deg allerede i oppstartsfasen, ikke vær redd for å si høyt hva du jobber med. Bruk nettverket ditt - selv om de ikke kan kjøpe noe hos deg, kan de dele/like/kommentere/engasjere seg om deg på nett og spesielt på sosiale medier. Bruk tiden din på det DU er god på, gi det andre til noen andre dersom du har mulighet. For min del ble det viktig å sette bort regnskap, da det tok for mye tid og det absolutt ikke er min sterke side. Jeg bruker heller den tiden på salg og produktutvikling, og det tjener jeg jo på i lengden.