Finansiering

For å kunne etablere en bedrift er man i stor grad avhengig av finansiering. Her har vi samlet en oversikt over ulike steder man kan søke om finansiering. I tillegg til å få lån i banken, kan man også søke ulike parter om etableringstilskudd.

Når du søker tilskudd til finansiering og drift, øker du dine muligheter ved å utarbeide en god forretningsplan med et gjennomtenkt, realistisk budsjett. Dette er også ofte et krav fra tilskuddsordninger som gir større summer. I tillegg vil det også øke dine sjanser for å få lån fra banken.

Det er viktig å ikke slurve med planleggingen når du starter bedrift. For å få en oversikt over hvordan dette skal gjøres kan det være lurt å lese guider som gir deg veiledning i ulike temaer relatert til oppstart og drift av en bedrift. På Altinn kan du få laste ned guider innenfor de ulike emnene her. I denne forbindelse vil det være nyttig å utarbeid en plan for finansiering og en oversikt over kapitalbehov. Sett også opp et likviditetsbudsjett og et driftsbudsjett som viser inntekter, kostnader og tidspunkt for når de påløper. Budsjettet bør være inkludert i en helhetlig forretningsplan som kan gi investorer og banker en bedre forståelse av din bedrift.

Skape tilbyr ikke finansiell støtte, men vi kan tilby informasjon, veiledning og råd i tillegg til en rekke etablererkurs. I venstre meny kan du se ulike steder å søke om finansiell støtte.

Bestill gratis rådgivning

For at vi skal kunne gi deg de beste rådene er det fint om du forteller oss litt om idéen din.

Kom i gang