Fra idé til etablering

Kan du, vil du, bør du starte bedrift?

Skal du starte din egen bedrift forutsetter det først og fremst at du har en idé som kan gi en økonomisk gevinst. Det er vesentlig at motivasjonen din er høy, for det er et tidkrevende arbeid å drive egen bedrift og du vil møte på utfordringer. Fordelene ved å etablere egen bedrift er mange, men en skal samtidig være klar over ulempene i forhold til det å være fast ansatt. Det kan derfor være lurt å sette opp en liste over de fordeler og ulemper du selv føler er til stede i forbindelse med ditt ønske om bedriftsetablering. Svarene vil avgjøre om dette virkelig er noe du kan og vil satse på.

I det øyeblikket du har bestemt deg for å satse på egen bedrift, er det en rekke forhold du må ta hensyn til. På disse websidene er det samlet nyttig informasjon som skal hjelpe deg på veien fra forretningsidé til etablering. For å få en oversikt over alle gjeldende regler om å starte og drive bedrift, så anbefaler vi at du går til Altinn sine sider. Her finner du en oversikt over alt du må ta hensyn til.

Skape tilbyr flere typer kurs i forbindelse med etablering av bedrift, samt gratis individuell rådgivning til gründere.

Sjekk vår kurskalender, kanskje det er et kurs eller en annen aktivitet som kan være av interesse for deg! Kontakt oss gjerne for bistand i forbindelse med oppstart av bedrift.